Калкулатори

Home / Калкулатори

Калкулатор за базален метаболизам

Базалниот метаболизам го проценува количеството на енергија потребна со цел сите органи во организмот да фунционираат правилно. Употребете го нашиот калкулатор за базален метаболизам за да дознаете колку калории вашето тело согорува при одмарање.

Калкулатор за индекс на телесна маса

Индекс на телесна маса е мерка на процент на телесни масти базиран на висината и тежината кој важи за мажи и жени на возраст од 18 до 65 години. Индексот на телесна маса може да биде индикатор за прекумерна тежина, угоеност, малнутриција или нормална телесна тежина.

Мерни единици
? Метрички систем / Империјал
Пол
? Избери пол
Возраст
? Возраст
Години
Тежина
? Тежина
кг
Висина
? Enter your height
см
Ниво на физичка активност
? Ниво на физичка активност
Формула за калкулација
? Формула за калкулација
Калкулирај
Ресетирај

Резултати:


-
? Basal Metabolic Rate (BMR)
-
? Body Mass Index (BMI)
ИТМ Класификација
< 18.5 Потхранетост/малнутриција
18.5-24.9 Нормална телесна тежина
25.0-29.9 Прекумерна телесна тежина
30.0-34.9 Угоеност класа I
35.0-39.9 Угоеност класа II
≥ 40 Угоеност класа III

Добијте го персонализираниот план на оброци од нашиот нутриционистички тим. Планот е формулиран да ги исполнува...