Диабет Бар

16.00 ден

Здрава и вкусна диетална ужина без додаток на шеќер.

Состав: семиња ( тиква, сончоглед, сусам ), експандиран ориз, екструдирана пченица, сорбитол, малтодекстрин, растително малсо, емулгатор: соин лецитин.

Тежина 30 g
Додадете производи од вредност над 850.00 ден во вашата кошничка за да добиете бесплатна достава.

Нема на залиха

2 Личности го разгледуваат производот во овој момент
SKU: 1250002 Категории ,
Опис

Диабет бар е засолниште за оние кои бараат уживање без чувство на вина.

Задоволувајќи ги остроумните вкусови на љубителите на здравјето, овој бар се издвојува со својот прецизен фокус на исхраната. Создаден од мешавина на семиња богати со хранливи материи и здрави житарки, Diabet Bar е крцкаво уживање без шеќер.

Со непоколеблива посветеност на здравјето, секој бар содржи само  8g јаглени хидрати и 0g шеќери, претставувајќи одлична ужина за лица со специјализирана исхрана и лица со дијабетес тип 2.

Без разлика дали сте фитнес ентузијаст или некој што внимава на внесот на шеќер, Diabet Bar нуди вкусно решение кое ги усогласува вкусот и оптималното здравје

НУТРИТИВЕН СОСТАВ
Нутритивна вредност100 g/r
Енергија1599 КЈ/380 kcal
Масти25.6 g
од кои заситени3.9 g
Јаглехидрати27 g
од кои шеќери0.2 g
Полиоли17.5 g
Влакна3.5 g
Протеини10.6 g
Сол0.6 g
0.2g

МАСТИ

3.5g

РАСТИТЕЛНИ ВЛАКНА

10.6g

ПРОТЕИНИ

Семки од тиква

Семките од тиква се идеален додаток на секој оброк, посебно се богати до цинк и манган, кои одржуваат оптимално здравје, помагаат во заздравување на рани и подобруваат когнитивни функции

Семки од сончоглед

Семките од сончоглед се богат извор на протеин, растителни влакна, Б витамини и Е витамин. Исто така содржи фитостероли кои можат да придонесат кон ниски нивоа на холестерол.

Сусам

Сусамот додава јаткаст вкус и деликатна, скоро невидлива крцкавост на многу производи. Тоа е исто така главна состојка во таанот. Одличен извор на бакар, манган и цинк.

Екструдиран ориз

Екструзијата ја дава опцијата за реформулација на оризово брашно во производ кој може да се обликува. Во овој процес, можат да се додадат потенцијално функционални состојки во оризовото тело.