Бар со јатки | Кајсија и Бадем

41.00 ден

Ви падна нивото на енергија? Надополнете ја со само еден залак! Нашите нови барови од јаткасти плодови и овошје нудат 100% енергија и вредни нутриенти – комплексни јаглехидрати, растителни влакна, магнезиум, омега-3 масни киселини и комплетен протеин. За љубителите на кајсија, креиравме бар со уникатен вкус кој содржи 20% сушена кајсија. За екстра бенефит и крцкавост, додадовме бадем, ароматични кокосови листови и го надополнивме вкусот со кремасто бело чоколадо со вкус на јогурт.

Тежина 40 g
Додадете производи од вредност над 850.00 ден во вашата кошничка за да добиете бесплатна достава.
2 Личности го разгледуваат производот во овој момент
SKU: 1253259 Категории ,
Опис

Запознајте се со јаткастиот бар со кајсија и бадем на Виталиа!

Од сите сушени овошја, сувите кајсии содржат најголемо количество на витамин А, кој се смета за суштинска хранлива материја, која меѓу другите придобивки придонесува за одржување на нормалниот вид и здрава кожа. Сувите кајсии се исто така богати со влакна, калиум, бакар, витамин Е и се одличен извор на железо и ниацин, познат и како витамин Б3.

Бадемите се неверојатен резервоар на хранливи материи и се извор на незаситени масни киселини (омега-3), магнезиум, Е витамини.
Сушениот кокос изобилува со минерали – калиум, цинк, железо, бакар, фосфор , како и витамините Б и Ц.

Консумирајте ги нашите NUT BARS секогаш кога ви треба енергетско надополнување. Пред тренинг, помагаат за подготовка на организмот. За време на долготрајно вежбање, ја рекуперираат енергијата. On-the-go, за време на работа, или прошетка во природа…

НУТРИТИВЕН СОСТАВ
Нутритивна вредност100 g/r
Енергија1685 КЈ/402 kcal
Масти11 g
од кои заситени7.9 g
Јаглехидрати64 g
од кои шеќери36.7 g
Влакна12.2 g
Протеини5.8 g
Сол0.3 g
5.8g

ПРОТЕИНИ

12.2g

РАСТИТЕЛНИ ВЛАКНА

1g

МАСТИ

Кокос

Кокосот доаѓа од тропските региони каде што е користен за месестиот дел и кокосовата вода. Богат е со лаурична киселина и содржи растителни влакна и минерали, особено калиум.

Екструдиран ориз

Екструзијата ја дава опцијата за реформулација на оризово брашно во производ кој може да се обликува. Во овој процес, можат да се додадат потенцијално функционални состојки во оризовото тело.

Кајсија

Уживајте во сладоста на летото со вкусна сува кајсија. Ова овошје е богато во растителни влакна, антиоксидантни и калиум и може да се искористи како здрава ужинка или додаток во појадокот.

Бадеми

Бадемот е нутритивно богата јатка и е одличен извор на Б витаминхи, Е и минералите калциум, бакар, железо и цинк. Содржи омега -3 масни киселини кои помагаат во регулација на холестеролот.

Бело чоколадо

Белото чоколадо е дериват од млечното чоколадо. Се состои од какао путер, шеќер и млеко и се карактеризира со бледо жолта боја.

Мед

Медот ја добива својата сладост од моносахаридите фруктоза и глукоза. Колку потемна боја има, толку повеќе полифеноли содржи. Исто така е богат со Б витамини, железо и цинк.

Млеко

Млекото е бела, високонутритивна течност која произлегува од млечните жлезди на цицачите. Богато е со калциум, комплетен протеин и други нутритиенти како Б витамини. Има висока биорасположивост